AUSTRIA

AUSTRIA

Este foarte simplu să obţii cu Euro-tax.ro o restituire a impozitului pe salariul primit în Austria.

Sunt două modalităţi de a obţine această restituire şi ele depind de statutul de rezident sau nerezident în Austria, astfel:
  • Nerezidenţii - persoanele care au lucrat în Austria mai puţin de 183 zile într-un an (sub 6 luni), pot obţine foarte uşor restituirea impozitelor printr-un simplu dosar de solicitare. Condiţii: să fie cetăţeni UE şi să nu fi obţinut un venit brut anual mai mare de 1000 EUR în afara Austriei.
  •  Rezidenţii - persoanele care au lucrat neîntrerupt în Austria peste 183 zile într-un an (de la 6 luni în sus)  sau persoanele a căror venituri au reprezentat peste 90% din veniturile totale obţinute din toate ţările în care au lucrat,  pot primi înapoi impozitul plătit în plus. Condiţie: să-şi fi depus declaraţia anuală de venituri.
Ai statutul de rezident, dar nu ai depus declaraţia de venit? Nicio problemă! Ne vom ocupa noi şi de aceasta când vom începe procesul de recuperare a taxelor.

Prin Euro-tax.ro totul este foarte simplu:

1.     Completează formularul şi te vom contacta în maxim 48 ore!
2.     Vei primi de la noi un set de formulare spre semnare şi completare

Adaugă la acestea şi documentul Lohnzettel (L16) – primit de tine de la angajatorul austriac.

Nu ai documentul? Trebuie să ştii că acesta era obligat de lege să-l emită şi să-l trimită către biroul fiscal din Austria, până la sfârşitul lunii februarie a fiecărui an (în format original) sau până la sfârşitul lunii ianuarie (în format electronic). Dacă nu ai solicitat o copie până acum, o putem obţine noi pentru tine, fără nicio plată suplimentară! Trebuie doar să ne dai contractul de muncă sau detalii despre angajatorul tău: adresa completă, denumire, un număr de telefon, orice informație ai.

3. Cum primim de la tine setul complet de documente, îţi recuperăm banii rapid.

Îţi putem recupera tot impozitul plătit dacă suma câştigată de tine nu depăşeşte plafonul stabilit pentru anul fiscal respectiv. De exemplu, plafonul stabilit pentru anul 2008 a fost de 11.000 EUR! Dacă venitul tău anual nu a depăşit acest plafon, vei avea dreptul la o restituire integrală a impozitului plătit.

Se restituie doar taxe provenite din contracte clasice de muncă (contract de muncă încheiat între un angajat şi un angajator din Austria, pe perioadă determinată sau nedeterminată).

Poţi solicita rambursarea impozitului pe venit oricând, pe parcursul întregului an.

Restituirea impozitului se face şi retroactiv, pe ultimii 5 ani fiscali (anul fiscal este identic cu anul calendaristic).

Perioada de aşteptare pentru rambursarea impozitului este de minim 1 lună de la data trimiterii dosarului complet către biroul fiscal. Acest termen nu depinde de noi, ci de autorităţile fiscale din Austria, iar perioada se poate prelungi dacă biroul fiscal este foarte aglomerat sau dacă revine cu întrebări suplimentare. La această perioadă se adaugă şi cea necesară recuperării, de către noi pentru tine, a documentelor de la angajator - dacă e cazul.

Vrei mai multe detalii? Inscrie-te aici: 
Completează formularul din urmatoarea pagina

apoi 

  si un consultant Euro-tax.ro te va suna in maxim 48 ore, pentru explicatii ample.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu